Historisk møde i Svenborg

Lørdag den 3. marts 2019, var der historisk møde i Svendborg. Det hele handlede om den legendariske Fiat 128 Coupé, som Lars Hindsgaul, Assens og Arne Pagh, Middelfart anvender til Rally Monte Carlo Historique. Denne røde Fiat, har blot haft 3 ejere i sin levetid, og udelukkende været anvendt til motorsport, siden den var ny i 1972.

Både Lars Bækkelund og Lars Hindsgaul har brugt oceaner af tid på, både at vedligeholde og optimere på den gamle Fiat, som skaber stor opmærksomhed rundt i Europa, når den er ude at strække ben. 

De tre ejere af bilen er PH Pedersen Svendborg i midten, Lars Bækkelund, Horsens til venstre og dens nuværende ejer, Lars Hindsgaul fra Assens til højre.

De tre fartglade herrer havde sat hinanden stævne hos PH i Svendborg. Der skulle både fortælles røverhistorier fra hver deres periode i Dansk rally, og udveksles tekniske genistreger fra de perioder hvor de hver i sær har haft den fine Fiat på værkstedet.

Der blev både fortalt, spist, grinet og sparket dæk denne kolde marts lørdag. 

PH viste sine scrapbøger frem, sammen med den del af de indkørte præmier. Det er blevet til den del, både i den tid PH havde den fine bil, men absolut også i de år hvor de øvrige to kørere har haft fat i rattet, når der har været mulighed for deltagelse i diverse Europæiske rallyløb. De seneste mange år, har det været som klassisk bil.

Som PH sagde på mødet. ”Det er dejligt at se, at nogen holder liv i de gamle klenodier, specielt når man kan betragte dem, og se at de måske er i en bedre stand, end da de var nye.