Dagbog Dag 6

Rally Monte Carlo Historique 2017

  Dagbog dag 6

Tirsdag kl. 9.27

Så er vi i gang med den sidste dag 🚗💨💨☀

Turen er startet i Valance med 3 ZR (prøve 10,11 og 12) på ruten til Monaco.

Efter planen rammer vi havnen i Monaco i aften kl. 19.09 - Så er der lige tid til et lille "power nap" inden den største udfordring starter. Kl. ca. 23 i kører bilerne ud på det der kaldes "de lange knives nat" det er 2 svære ZR prøver i bjergene (bl.a. Col de Turini 1787m ) rundt Monaco og samtidig er kørerne og nogle af bilerne ved at være godt slidte, efter at have tibagelagt i omegnen af 3000 km. Spændende og vi krydser hvad krydses kan, for at vores grej står distancen 🚗💨💨💨

Vi ønsker alle de andre danske teams en rigtig god dag og vi ses i Monaco 😊👍🏻

Her følger lidt ekstra om mandagens etape i Valance området....


Det kniber gevaldigt med vores IT udstyr på turen, så vi har ikke været istand til at informere så godt som vi gerne ville.

Jeg håber I er opmærksom på facebooksiden Fiat128Coupe, for den får vi da lidt på ind imellem.

Dagen i går var med lidt blandende følelser.

Det gik fantastisk på alle prøverne og hvis ikke der havde været et par amatørfotografer med trang til ekstra spænding, så var vi kravlet meget højt op på listen.

Vi havde netop overstået det sværeste stykke af Burzet prøven og kørte på højsletten. I et langt venstresving med høje sne-rabatter, var der kastet sne ud i ”den blinde vinkel”, så der ikke var et rent spor, som der burde være.

Fiat’en stikker snuden ud i rabatten og kommer op at hænge på sneen. Selvom det er en relativ let vogn, så er den ikke sådan lige at løfte ud.

De to amatører må have en særlig form for virketrang, for de var skam hurtige til at hjælpe. Efter lidt skubberi og lidt graveri, så kom de da lige med en lille bil og ville gerne trække os ud. På med træktovet og så skulle vi fri, men amatøren satte i 1. gear og startede med hjulspind og havde nær rykket bagenden af Fiat’en. Heldigvis sprang snoren.

Vi fik snoren på igen og denne gang tog Lars rattet i ”træk-vognen” og så var vi meget let fri.

Vi kan se på video’en at vi sad der i 5 min 25 sek, så de var fantastisk at vi fik det indhentet og kørte de sidste 10 km af prøven på tid

Her er et billede fra video’en

Bemærk de to amatører med skovlene og se det friske sne på vejbanen

De har nok skovlet ud i flere timer for at holde spændingen oppe

Vi var ikke den første bil der havde holdt der


Venlig hilsen

Arne Pagh

Fuglebakken 6, Strib

5500 Middelfart

Mobil 50 85 87 01

Bemærk – ny mailadresse

arne.pagh@outlook.dk